امروزه اجاره منزل یکی از بحث برانگیزترین کارهایی است که متاسفانه در بعضی از موارد موجب بروز مشکلاتی برای اشخاص می گردد. یکی از این موارد پرسش شرایط تخلیه فوری ملک چیست؟ می باشد.
بنابراین نداشتن اطلاعات کافی و عدم رعایت بندهای قرارداد اجارهنامه توسط مستأجر، نارضایتی صاحب ملک است که راهی جز گرفتن حکم تخلیه و خواستن عذر مستأجر توسط صاحبخانه نخواهد ماند.
در چهار مورد ذکرشده، موجر میتواند برای تخلیۀ منزل، اقدام به گرفتن حکم تخلیه از مراکز قانونی کند.
البته قراردادی که بین مالک و مستأجر بسته میشود، میتواند به دو صورت رسمی و غیر رسمی باشد.
حال در صورتی که این قرارداد، به صورت رسمی بسته شده باشد، موجر باید با مراجعه به ادارۀ ثبت اسناد، حکم تخلیه را دریافت کرده و سپس به دفتر اسناد رسمی که قرارداد اجاره در آن بسته شده مراجعه کند و درخواست صدور اجراییه صورت پذیرد.
زمانی که موجر و مستأجر نتوانستند با یکدیگر به توافق برسند و مستأجر متعهد به اعمال تعهدات ثبت شده در قرارداد یا اجارهنامه نباشد،
موجرمیتواند با مراجعه به شورا، دادگاه یا ثبت اسناد املاک، اقامۀ دعوی و با ارائۀ مدارک لازم همچون سند مالکیت و سند اجارهنامه، اقدام به گرفتن حکم تخلیه کند.
در این زمان موجر با توجه به سند مالکیتی که ارائه میدهد و با در نظر گرفتن اجارهنامه، چه رسمی چه عادی و اثبات یکی از شرایط صدور حکم تخلیه که پیشتر به آن اشاره شد، میتواند از مراکز قضایی طبق مادههای ۱ و ۱۵ قانون ۱۳۶۲ یا مادههای ۱ و ۳ قانون ۱۳۷۶ و ماده ۴۹۴ قانون مدنی، درخواست صدور حکم تخلیه دهد.