انحصار وراثت املاک قولنامه ای

انحصار وراثت املاک قولنامه ای
انحصار وراثت املاک قولنامه ای

انحصار وراثت املاک قولنامه ای

چیزی که در این مطلب به توضیحات کامل آن می پردازیم بحثی در رابطه با انحصار وراثت املاک قولنامه ای است برای دریافت اطلاعات کامل از شما دعوت می شود این مطلب را بخوبی مطالعه کنید.

نگاهی اجمالی به انحصار وراثت املاک قولنامه ای

در این مورد سه پرسش اصلی مطرح می شود که پاسخ به آنها می تواند روشن بخش راه باشد:

  • انحصار وراثت املاک قولنامه ایی چیست ؟
  • برای انحصار وراثت املاک قولنامه ایی چه مراحلی لازم است ؟
  • آیا ملک قولنامه ایی جزء ارث محسوب می گرددد ؟

انحصار وراثت املاک قولنامه ای

برای جواب به سوالات فوق الذکر قاعدتا باید در ابتدا تعریفی از املاک قولنامه ایی ارائه داد و اصولا بدانیم املاک قولنامه ایی چگونه اموالی هستند ؟

 قولنامه چیست؟

قولنامه در لغت به معنی عهد و پیمان و در محاوره به معنای قرار است. با اینکه در قانون ما چیزی به عنوان قولنامه نیامده است ولی در عرف بسیار مقبول و شناخته شده در بین مردم است و بسیاری از دعاوی دادگاه ها مربوط به عدم اجرای تعهداتی است که در قولنامه ها آمده است.

معاملات ملک از نوع معاملات غیر منقول است. این معاملات تشریفاتی است و تشریفات آن ثبت در دفتر اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی است. برای ثبت رسمی ملک احتیاج به گواهی هایی شامل پایان کار شهرداری یا گواهی آزاد بودن ملک برای خرید و فروش می شود که اخذ این گواهی ها گاه زمان بر و گاه غیرممکن است.

معمولا چه ملک هایی قولنامه ای معامله می شوند؟

به صورت کلی ملک هایی که قابل انتقال سند به صورت رسمی نیستند قولنامه ای معامله می شوند. مواردی مثل خلافی ساختمان در بخش های مختلف مانند عدم جانمایی اصولی پارکینگ برای واحدها، ساخت واحد در همکف، پیشروی بیش از حد یا ساخت طبقه غیر مجاز  و … موجب می شوند تا ملک مورد نظر نتواند پایان کار و در نتیجه سند رسمی اخذ کند.

البته عواملی از قبیل قرار گرفتن در طرح های شهرداری (از جمله بافت فرسوده، تعریض خیابان و …) وجود دارند که در پایان ملک مورد نظر باید تخریب شود. عامل دیگر شامل ملک هایی می شود که در زمینی با کاربری غیر مسکونی ایجاد شده اند و در این حالت نیز باید ملک مورد نظر تخریب شود.

چگونه از وضعیت ملک قولنامه ایی مطلع شویم ؟

مطمئن ترین روش برای اطلاع از وضعیت ملک قولنامه ای، استعلام از شهرداری است. از طریق این استعلام شما از میزان بدهی های ساختمان، وضعیت تخریب و دیگر اطلاعات ضروری در خصوص ملک بدست می آورید که با داشتن این اطلاعات مهم احتمال ضرر و زیان تا حد زیادی کمتر می شود. یک اقدام دیگر که در مورد ملک هایی با قولنامه عادی انجام می شود این است که تفکیک هایی با کمتر از حد قانونی انجام می شود. در این حالت هم امکان اخذ پروانه وجود ندارد و با مراجعه به شهرداری می توانید از صحت ملک باخبر شوید.

حاشیه شهرهای بزرگ اصولا  یکی از مناطق در خطر

مرز حدودی شهر را کمیسیون ماده 5 قانون شورای عالی شهرسازی مشخص می کند. در نتیجه هر ملکی داخل این مرز باشد محدوده شهر و ملک های خارج از این مرز را حاشیه شهر می نامند. برخی مواقع افراد از این حد تخطی می کنند و اقدام به ساخت و ساز غیر قانونی می کنند. از آنجایی که برای این مناطق در شهرداری ها هیچ گونه بودجه ای تعریف نشده است، هیچ خدماتی نیز از شهرداری دریافت نمی گردد. این املاک به صورت قولنامه ای معامله می شوند و لازم است تا خریداران دقت لازم را به عمل آورند تا کمترین خسارتی متوجه آنان نشود.

قولنامه ای بخریم یا نه؟

چیزی که مسلم است خرید ملک سند دار در هر شرایطی بهترین انتخاب است. ولی این نکته را نباید فراموش کرد که گاهی می توان در مناطق بالاتر و بهتری خانه ای با قیمت بسیار پایین تر اما قولنامه ای خرید یا برخی مناطق که اصلا ملک سند داری وجود ندارد نیز شما مجبور به خرید قولنامه ای هستید.

در صورتی که شرایط بالا قرار گرفتید، سعی کنید نکات حقوقی و قانونی مربوط به قولنامه را به خوبی بشناسید و استعلام های مربوطه (در بالا ذکر شد) را از شهرداری منطقه اخذ کنید. اگر تمام نکاتی که در این مقاله برای شما عنوان کردیم را به کار بگیرید احتمال ضرر و زیان شما به حداقل می رسد.

و در رابطه با انحصار وراثت املاک قولنامه ای می شود گفت که طی انحصار وراثت ، تعداد وراث متوفی جهت تعیین سهم الارث از سوی دادگاه مشخص می شوند که تنها نزدیکان متوفی و افرادی که متوفی در وصیت خود برای آنها حقی قائل شده است ، از ارث سهم خواهند برد .

دریافت گواهی انحصار وراثت

دریافت گواهی انحصار وراثت با مراجعه به شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت دائمی فرد متوفی امکان پذیر خواهد بود ، پس از آن وراث باید در فرمی که از شورای حل اختلاف دریافت می کنند ، اسامی تمام افرادی که به عنوان وراث محسوب می شوند ، با مشخصات کامل و نسبت آنها با متوفی بنویسند ، تکمیل نمایند .

بعد از کامل کردن فرم مربوطه و تحویل آن به دفتر ثبت اسناد رسمی ، تاییدیه ای بر اساس فرم انحصار وراثت ، گواهی فوت متوفی ، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی تمام وارثان و حضور دو شاهد صادر خواهد شد که بر اساس این تاییدیه گواهی انحصار وراثت نام دارد می توان با سند رسمی ، اموال متوفی را به وراث انتقال داد که در این بین بر اساس اینکه ارث متوقی اموال منقول و یا غیر منقول هستند ، مالیات به ترتیب ۲ درصد و ۵ درصد شامل آنها خواهد شد و پس از کسر مالیات انتقال اموال به صورت قانونی انجام خواهد شد .

مراحل و شرایط انحصار وراثت املاک قولنامه ای

برای انجام انحصار وراثت املاک قولنامه ای ابتدا باید الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی از سوی وراث یا وارث به دادگاه تسلیم گردد تا پس از صدور سند رسمی  ، املاک مورد نظر به میزان سهم الارث بین وراث تقسیم گردد و سند هر کس با توجه سهم خود ، به صورت رسمی ثبت به نام گردد .

تا زمانی که سند رسمی املاک صادر نگردد ، دادگاه اجازه ی تقسیم املاک را به وراث نخواهد داد ، صدور سند رسمی پس از پرداخت هزینه های مربوط به عوارض شهرداری و مراحل ثبت رسمی سند در دفتر خانه های رسمی ثبت اسناد انجام خواهد شد.

تفاوت قول‌نامه و مبایعه‌نامه در چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مالیات بر ارث

مالیات بر ارث تهران

[vc_row][vc_column][vc_column_text] تعریف مالیات بر ارث و دلیل پرداخت آن نحوه محاسبه مالیات بر ارث چگونه است؟ اموال شامل مالیات اموال معاف از مالیات چگونه مالیات

ادامه مطلب »
چرا مالیات بر ارث

مالیات بر ارث

همه چیز درباره مالیات بر ارث مالیات بر ارث مالیاتی است که به اموال متوفی تعلق می‌گیرد و باید توسط وراث پرداخت شود. این مالیات

ادامه مطلب »